"Nog föredrar man Sommaren" sa Gerd i går kväll när vi åkte från Alfta tillbaka till Edsbyn medan vindrutan grumlades av blötsnö. Det är bara att hålla med ,men om vi fortsätter på den inslagna linjen blir det nog sommar i år också. Normalt brukar det vara rätt kallt dessa veckor i slutet av Januari, men numer är det mer ovanligt med sträng kyla.

     Under den senaste veckoslutshelgen hade vi en mindre köldknäpp ,men nu har termometern åter letat sig över nollstrecket ,och det är stora mängder tösnö.

                     När kylan kommer brukar det visa sig om bilbatteriet är i god kondition. Räddningstjänsten har haft en hel del utryckningar med bilar som  inte går att starta. Så illa ute att vi måst anlita räddningstjänsten har vi inte varit,men nog blev Gerd stående häromdan vid Hälsocentralen för att startmotorn inte fick kraft tillräckligt. Jag kunde rädda henne med min egen bil och startkablar .Efter att ha använt batteriladdare och batteriet snart var lika trött igen, insåg vi att det var dags att köpa nytt batteri. Sagt och gjort .Man hade ett batteri kvar på Mekonomen av den sort som passar i Gerds bil. 

                          Att byta batteri är väl bland det enklaste man kan göra på en bil kan tyckas, men nu är det inte fullt så enkelt längre i det moderna kompaktmotorerna. Det är inte längre bara att lossa några muttrar och lyfta ur batteriet. Nu måste man ta bort en del plåtar och dessutom lossa luftintaget ,åtminstone om man ska följa en instruktionsvideo jag såg på Youtube. Lyckligtvis har Gerd en måg som är van att skruva på bilar så han fixar nog det i helgen. 

                       Coronaläget är lite bättre i Sverige och vår egen kommun .Dessutom har man kommit igång med vaccineringar så det kan finnas en chans till ett normalt liv så småningom. Bandyn har drabbats av en del fall av C-19. Kvällens match mot AIK är framskjuten ännu en gång på grund av att spelare i AIK testas positivt. Trist att inte kunna gå att se matcherna utan följa rapporteringen via bandypuls eller streama via Sportbladet. Det finns ju svårare problem än att inte kunna gå på bandy.

                          I USA har Joe Biden blivit installerad som president och fyra galna år är tili ända. Trots alla problem som faktiskt finns världen rikaste och mäktigaste land borde USA nu bli ett mer normalt land igen. Biden och Kamala Harris kommer inte att få det lätt.